Brunspottansblogg

Brunspottansblogg

Om bloggen

Här skriver jag, Brunspottan om mitt liv med mina 2 knasiga katter, mina 2 minst lika knasiga ungar och min älskade sambo.

Trubbel i bolådan

CittraPosted by Maria Sun, November 21, 2010 16:41:45
Ingen rolig vecka för mig och kattungarna denna vecka. Det hela började i måndags när jag märkte att den minsta av kattungarna inte hade gått upp i vikt. På tisdag hade den gått ner i vikt. Efter diverse goda råd på katter.nu och från veterinär så började jag stödmata med kattmjölkersättning (jodå, man kan köpa det på apoteket). Att suga i sig detta från en nappflaska, nej det är för svårt för en liten kattunge. Det fick bli medicinspruta, och spruta in en droppe i taget i en ovillig kattungemun. Kladdig kattunge blev det, mer mjölkersättning på kattungen än i. Cittra var mycket förtjust att få tillbaka en välsmakande kattunge i boet, och slickade noggrannt bort allt kladd på kattungen. Hon är en duktig kattmamma. Även om det kändes hopplöst och utan effekt så började faktiskt kattungen gå upp i vikt, om än långsamt. Så nu stödmatas det morgon, middag och kväll. Och ungen fortsätter att gå upp i vikt, även om den är mycket mindre än storebror (?) Stora ljusa tjockisen främst. Det är skönt att sova på mammas fot. Lilla mörka käkar i bakgrunden


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.