Brunspottansblogg

Brunspottansblogg

Om bloggen

Här skriver jag, Brunspottan om mitt liv med mina 2 knasiga katter, mina 2 minst lika knasiga ungar och min älskade sambo.

Stoffe växer så det knakar

CittraPosted by Maria Sun, April 24, 2011 17:13:01

Hej jag har inte uppdaterat bloggen på ett tag jag har haft fullt upp men här kommer lite bilder på ocikatterna Stoffe och Cittra och en och annan på huskatten Missan.
Detta var några stycken hoppas att ni ser vilka som är vilka Stoffe är snart lika stor som Cittra.Hon väger 4.2 och Stoffe väger nu vid 5 och en halv månad, ca 3 kg.

Hälsar Alice(Marias dotter) och alla tre kissarna.

Stoffe 8 veckor

CittraPosted by Maria Thu, January 06, 2011 12:49:39
Man kan tycka att kattungar borde ha den goda smaken att inte växa ohämmat under jul och nyår när man inte har tid att uppdatera sin blogg. Men så är ju inte fallet !
Stoffe har hunnit med många spännande saker under jul och nyår, nu springer han fritt runt i huset, hans mamma tyckte det var dags för honom att utforska mer än vardagsrummet, så hon tog honom i nackskinnet och hoppade över avspärrningen som vi hade i vardagsrummet.
Nu kan han klättra allra högst upp i klösträdet, fast lite läskigt är det allt.
Bita i människofingar är en av Stoffes bästa hobbies.
Och så kan man softa med Tant Missan

Stoffe är en stoor kille

CittraPosted by Maria Tue, December 14, 2010 19:33:51
Dagarna bara går, och plötsligt så har man vi en liten liten katt och ingen bebis längre.
Hej, jag heter Stoffe och jag är en stoor kille !!!
Jag kan många saker.....
Klättra i klösträden (nåja Stoffe, klöspelaren....)
Rymma ur buren. Det är jättelätt, först så klättrar man upp på kompostnätet.....
Pressar sig genom gallret, det är ju skitstora maskor...
Ute !!!
Färdigbusat, då måste man sova lite.........

Utflykt

CittraPosted by Maria Sat, December 04, 2010 12:30:19
Stoffe har fått en liten hage att springa runt i
Vad gör mamma förnågot ?
Bättre att tugga på sandlådan när det kliar i tänderna !
Stoffe !! Varför är det bitmärken i sandlådan ? Vad har du gjort !!!

Stoffemannen

CittraPosted by Maria Fri, December 03, 2010 15:27:48
Nu har vi stött och blött olika namnförslag till den lille som är kvar.
Och det blev
Brunspottans Mr Mistoffelees (tack för tipset Tine!)
Mr Mistoffelees är en karaktär i Cats
Wikipedia säger: Mr Mistoffelees - Ofta med tillnamnet magiske Mr Mistoffelees. Är katternas Joe Labero och det finns ingenting som han inte kan, inklusive att trolla tillbaka Profetikus. Är vanligtvis en mycket krävande roll att dansa

Stoffe som han kallas på vardagarna har nu börjat krypa utanför bokådan och har fått en liten hage att krypa runt i. Han gnager på allt inklusive mamma, tror att tänderna kliar på honom. Mat har han inte fattat ännu är något att ha, mammas mjölk är bäst !
Här har han mjölk på hakan, efter att ha fått smaka kattmjölksersättning.

Tragik i boklådan

CittraPosted by Maria Wed, December 01, 2010 21:12:17
I måndags så låg den lille mörke död i bolådan !!
Han hade inte gått upp alls under helgen, och jag var orolig för honom. Han var slö och trött på söndag morgon, men söndag kväll, hans sista kväll i livet var han sprallig som vanligt. Han rymde ur bolådan för första ggr. Pep när jag kom med mjölkersättning och lapade i sig mjölkersättning med lite kattungemat i. Och sedan så levde han inte på morgonen...smiley Han vägde nästan hälften av storebrorsan på kvällen, så det är klart att något var fel. Jag funderar på om han hade ngt medfött hjärtfel, eller något att fel.
Så nu har vi bara en liten kattunge kvar. Skall skriva ett lite roligare inlägg om honom senare.

Ögon

CittraPosted by Maria Wed, November 24, 2010 19:46:09
Nu har vi öppnat ögonenDen större ljusare. Arbetsnamn just nu Kid Curry
Och den lille mörke. Arbetsnamn Hanibal HanyesOch en liten suddig bild som visar skillnad i storlek. Den store väger 1.5 ggr mer än den lille....

Trubbel i bolådan

CittraPosted by Maria Sun, November 21, 2010 16:41:45
Ingen rolig vecka för mig och kattungarna denna vecka. Det hela började i måndags när jag märkte att den minsta av kattungarna inte hade gått upp i vikt. På tisdag hade den gått ner i vikt. Efter diverse goda råd på katter.nu och från veterinär så började jag stödmata med kattmjölkersättning (jodå, man kan köpa det på apoteket). Att suga i sig detta från en nappflaska, nej det är för svårt för en liten kattunge. Det fick bli medicinspruta, och spruta in en droppe i taget i en ovillig kattungemun. Kladdig kattunge blev det, mer mjölkersättning på kattungen än i. Cittra var mycket förtjust att få tillbaka en välsmakande kattunge i boet, och slickade noggrannt bort allt kladd på kattungen. Hon är en duktig kattmamma. Även om det kändes hopplöst och utan effekt så började faktiskt kattungen gå upp i vikt, om än långsamt. Så nu stödmatas det morgon, middag och kväll. Och ungen fortsätter att gå upp i vikt, även om den är mycket mindre än storebror (?) Stora ljusa tjockisen främst. Det är skönt att sova på mammas fot. Lilla mörka käkar i bakgrunden

Next »